W czwartek tj.13.10.22 r. uczniowie klasy I a przynieśli do szkoły produkty, z których miała powstać zdrowa kanapka. Na samym początku przygotowali swoje stanowiska do pracy, a więc wytarli stoliki i umyli ręce oraz opłukali przyniesione warzywa. A było ich wiele- marchewka, sałata, papryka, szczypiorek, pomidor, ogórek,rukola. Do przygotowania zdrowej kanapki uczniowie przynieśli również chudą wędlinę, ser i jajka. Zaczęły powstawać smakowite, niepowtarzalne dzieła- myszki z jajek, żaglówki, ludziki. Wreszcie nadszedł moment degustacji. Wszystkim uczniom bardzo smakowały przygotowane kanapki. Zajęcia te miały na celu zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania, dzięki któremu dzieci maja siłę i energię do nauki i zabawy, lepiej się koncentrują na wykonywanych zadaniach i dostarczają swojemu organizmowi niezbędnych witamin.